Outdoor Vuurwerk

Laat de skyline stralen met een adembenemende show

We make the beat go boom

Outdoor Vuurwerk

Vuurwerk heeft een betoverende magie; het is een moment waarop de lucht zich transformeert met prachtige kleuren, in verschillende vormen en effecten. Ben je op zoek naar een indrukwekkende vuurwerkshow voor buitenevenementen? Zoek niet verder, want je bent bij PyroWorks aan het juiste adres!

Jaarlijks verzorgt PyroWorks talloze openluchtshows, van indrukwekkende afsluitingen voor evenementen, festivals en concerten tot bedrijfsfeesten, bruiloften en andere privégelegenheden. Bijna elke buitenlocatie komt in aanmerking voor een vuurwerkshow die wij kunnen produceren.

Onze Pyroniers overleggen met de opdrachtgever om een concept te creëren voor een show, gebaseerd op specifieke wensen en het beschikbare budget. PyroWorks regelt na goedkeuring alle benodigde vergunningen voor het outdoor vuurwerk en stemt alles af met relevante overheden en instanties. Vanaf de offerte tot het laatste moment waarop de bezem wordt gebruikt, is PyroWorks dé geschikte partij voor het verzorgen van jouw volgende vuurwerkevenement.

Pyroworks makes the beat go boom!

Loading...

Soorten vuurwerk

Voor onze outdoor vuurwerkshows maken wij gebruik van diverse soorten vuurwerk; semi-professioneel, PSE, en Groot Vuurwerk.

Semi-professioneel vuurwerk wordt geclassificeerd op basis van specifieke kenmerken zoals diameter en kruidgewicht. Ondanks de gemiddelde omvang en hoeveelheid pyrotechnisch materiaal kan dit vuurwerk met de juiste combinaties een adembenemende show leveren. Dit is het type vuurwerk wat wij het meest gebruiken in onze outdoor vuurwerkshows.

PSE (Pyrotechnische Speciale Effecten) is professioneel vuurwerk dat niet geschikt is voor consumentengebruik. Dit type omvat vaak zogenaamde single-shot effecten die op milliseconden nauwkeurig kunnen worden afgevuurd. Vanwege strenge veiligheidseisen kan dit vuurwerk voor diverse doeleinden worden gebruikt, zowel buiten als binnen, en zelfs op korte veiligheidsafstanden. Een bijkomend voordeel is dat dit type vuurwerk een zeer schone verbranding heeft.

Groot Vuurwerk behoort tot de zwaarste categorie vuurwerk voor gebruik in Nederland en is alleen bedoeld voor professioneel gebruik. Het omvat vuurwerk dat op grote hoogten explodeert en vaak een aanzienlijke diameter heeft in de lucht. Vaak bekend als “Shells” (Mortierbommen), maar ook zwaardere cakes en flowerbeds vallen hieronder. Dit type vuurwerk kan niet op elk evenement worden gebruikt vanwege de vereiste minimale veiligheidsafstand van 120 meter.

Je krijgt wat je ziet

Zelfs zonder daadwerkelijk vuurwerk af te steken, zijn we vandaag de dag in staat om onze klanten vooraf een realistische indruk te geven van hoe de vuurwerkshow er in werkelijkheid uit zal zien.

In onze studio ontwikkelen en programmeren we jouw vuurwerkshow. Hierbij maken we gebruik van geavanceerde 3D-visualisatie, waardoor de weergave op locatie vrijwel identiek is aan de 3D-modellering.

Daarnaast verstrekken we gedetailleerde technische productietekeningen, zowel in 2D als in 3D, om het proces compleet te maken.

Een veilige show

Een veilige show staat bij ons voorop, daarom bekijken we met uiterste precisie de afsteeklocatie en de omgeving ervan. Zo weten we zeker dat we de juiste locatie hebben en het publiek op een veilige afstand van de show kan genieten. Tijdens de op en afbouw en gedurende het afsteek moment zijn er altijd Kiwa gecertificeerd pyrotechnici aanwezig.

Vuurwerkshows in de buitenlucht moeten voldoen aan verschillende veiligheidsafstanden. Voor grootschalig semi-professioneel en professioneel vuurwerk zijn veiligheidsafstanden van minimaal 40 meter in een straal rondom de afsteeklocatie vereist.

Vergunning

Voor het houden van een vuurwerkshow op een specifieke locatie is een vergunning nodig. PyroWorks neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het aanvragen van deze vergunning. Het is essentieel om rekening te houden met de aanvraagtermijnen voor deze vergunningen.

Voor een vuurwerkshow met een hoeveelheid tot maximaal 200 kg consumenten- of semi-professioneel vuurwerk, en/of 20 kg Pyrotechnische Speciale Effecten (PSE), is het vereist om een melding in te dienen met een aanvraagtijd van 14 dagen. Indien u van plan bent een show te organiseren met een grotere hoeveelheid vuurwerk, is het noodzakelijk om toestemming voor ontbranding te verkrijgen. Deze aanvraag dient ten minste 14 weken voorafgaand aan de geplande datum van de show te worden ingediend.

Neem gerust contact op met onze Pyroniers. Zij kunnen het juiste advies geven over het type show en welke vergunning het meest geschikt is voor jouw event.