Daglicht Vuurwerk

Laat de skyline stralen met een adembenemende show

We make the beat go boom

Daglicht Vuurwerk

Vuurwerk bij daglicht lijkt tegenstrijdig, maar het biedt echt plezier en opwinding, zelfs wanneer de zon hoog aan de hemel staat. Terwijl traditioneel vuurwerk prachtig oogt wanneer het ’s nachts betoverende patronen in de lucht toont, kunnen vuurwerkshows overdag net zo spectaculair zijn! Toeschouwers zullen versteld staan van de gekleurde rookpluimen, felle lichtflitsen en oorverdovende donderslagen die een openingsceremonie, productlancering of de start/oplevering van een bouwproject een spectaculaire impuls geven.

PyroWorks biedt een scala aan effecten voor daglichtshows die gegarandeerd een blijvende indruk achterlaten. Denk hierbij aan Bengaals vuur, knallen en knetterende effecten, rook in verschillende kleuren die meters hoog de lucht in schieten, of een groots fluitspektakel. Gecombineerd met diverse single shots die ook bij daglicht goed tot hun recht komen, kunnen we een complete vuurwerkshow bij daglicht samenstellen. Aanvullend met spectaculaire special effects, zoals vurige vlammen, indrukwekkende CO2-jets en feestelijke confetti, kunnen we de show naar een hoger niveau tillen en een onvergetelijke ervaring creëren!

Onze deskundige Pyroniers werken samen met opdrachtgevers om een concept te ontwikkelen voor een daglichtshow, rekening houdend met specifieke wensen en het beschikbare budget. PyroWorks verzorgt alle nodige vergunningen voor het outdoor vuurwerk en coördineert met relevante overheidsinstanties en organisaties. Vanaf het eerste offerte tot het moment dat de laatste resten zijn opgeruimd, is PyroWorks dé geschikte partner voor het organiseren van jouw volgende vuurwerkevenement.

Pyroworks makes the beat go boom!

Soorten vuurwerk

Voor vuurwerkshows bij daglicht worden vaak PSE-producten (Pyrotechnische Speciale Effecten) gebruikt. Deze producten zijn voornamelijk bedoeld voor korte afstanden en bieden een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Daarnaast hebben we ook enkele semi-professionele vuurwerkproducten die uitstekend geschikt zijn voor daglichtshows.

Bij een daglichtshow kunnen we verschillende elementen inzetten, zoals single schoten met rook of mines in diverse kleurencombinaties, fonteinen, crackling cakes, bengaals vuur, stroboscopische lichtflitsen, luide knallen, saluutschoten of zelfs tekstletters.

Al deze elementen kunnen tot op de milliseconde worden geprogrammeerd om een spectaculaire show te creëren. Vertrouw op ons vakmanschap; ook bij daglicht laten we het werkelijk schitteren!

Je krijgt wat je ziet

Zelfs zonder daadwerkelijk vuurwerk af te steken, zijn we vandaag de dag in staat om onze klanten vooraf een realistische indruk te geven van hoe de vuurwerkshow er in werkelijkheid uit zal zien.

In onze studio ontwikkelen en programmeren we jouw vuurwerkshow. Hierbij maken we gebruik van geavanceerde 3D-visualisatie, waardoor de weergave op locatie vrijwel identiek is aan de 3D-modellering.

Daarnaast verstrekken we gedetailleerde technische productietekeningen, zowel in 2D als in 3D, om het proces compleet te maken.

Een veilige show

Een veilige show staat bij ons voorop, daarom bekijken we met uiterste precisie de afsteeklocatie en de omgeving ervan. Zo weten we zeker dat we de juiste locatie hebben en het publiek op een veilige afstand van de show kan genieten. Tijdens de op en afbouw en gedurende het afsteek moment zijn er altijd Kiwa gecertificeerd pyrotechnici aanwezig.

Vuurwerkshows in de buitenlucht moeten voldoen aan verschillende veiligheidsafstanden. Voor grootschalig semi-professioneel en professioneel vuurwerk zijn veiligheidsafstanden van minimaal 40 meter in een straal rondom de afsteeklocatie vereist.

Vergunning

Voor het houden van een vuurwerkshow op een specifieke locatie is een vergunning nodig. PyroWorks neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het aanvragen van deze vergunning. Het is essentieel om rekening te houden met de aanvraagtermijnen voor deze vergunningen.

Voor een vuurwerkshow met een hoeveelheid tot maximaal 200 kg consumenten- of semi-professioneel vuurwerk, en/of 20 kg Pyrotechnische Speciale Effecten (PSE), is het vereist om een melding in te dienen met een aanvraagtijd van 14 dagen. Indien u van plan bent een show te organiseren met een grotere hoeveelheid vuurwerk, is het noodzakelijk om toestemming voor ontbranding te verkrijgen. Deze aanvraag dient ten minste 14 weken voorafgaand aan de geplande datum van de show te worden ingediend.

Neem gerust contact op met onze Pyroniers. Zij kunnen het juiste advies geven over het type show en welke vergunning het meest geschikt is voor jouw event.