Korte afstand Vuurwerk

Korte afstand, groots effect!

We make the beat go boom

Korte afstand Vuurwerk

Moet het van dichtbij zijn? Geen probleem! Hoewel de meeste vuurwerkshows doorgaans voldoende ruimte hebben om de veiligheidsafstanden te handhaven, zijn er soms locaties waar simpelweg te weinig ruimte is voor een “standaard” vuurwerkshow. PyroWorks heeft hier dé oplossing: vuurwerk speciaal ontworpen voor gebruik op korte afstand. Een intense en spectaculaire ervaring voor het publiek, gegarandeerd veilig!

Maak je geen zorgen; zelfs in situaties waar traditionele veiligheidsafstanden niet haalbaar zijn, creëren wij de meest indrukwekkende tijdcodeshows, pyromusicals zowel binnen als buiten. Met onze producten kunnen we vuurwerk tot op slechts 2 meter afstand van het publiek afsteken. Dit is bij uitstek geschikt voor intieme evenementen zoals bruiloften of andere kleine (bedrijfs)feesten.

Onze deskundige Pyroniers gaan met jou in overleg om een concept te ontwikkelen voor een show die op korte afstand kan worden uitgevoerd, volledig gebaseerd op specifieke wensen en het beschikbare budget. PyroWorks regelt alle vereiste vergunningen voor de vuurwerkshow en coördineert alles met relevante overheidsinstanties en betrokken partijen. Vanaf de allereerste offerte tot het moment van de laatste opruiming is PyroWorks de perfecte partner voor de organisatie van jouw volgende vuurwerkevenement.

Pyroworks makes the beat go boom!

Soorten korte afstand vuurwerk

Voor onze vuurwerkshows met minimale veiligheidsafstanden maken we gebruik van een verscheidenheid aan vuurwerk en PSE (Pyrotechnische Speciale Effecten).

Er bestaan talloze soorten vuurwerk en speciale effecten die kunnen worden gebruikt op korte afstand van het publiek, of op unieke locaties waar traditioneel vuurwerk niet mogelijk is.

Hierbij valt te denken aan adembenemende kleurrijke explosies in de lucht, zowel grote als kleine fonteinen, comets, mines in diverse kleurencombinaties, crackling-effecten, bengaals vuur, en stroboscoop lichtflitsen. Al deze elementen kunnen tot op de milliseconde worden geprogrammeerd in een spectaculaire show. Vertrouw ons, we laten het werkelijk schitteren!

Je krijgt wat je ziet

Zelfs zonder daadwerkelijk vuurwerk af te steken, zijn we vandaag de dag in staat om onze klanten vooraf een realistische indruk te geven van hoe de vuurwerkshow er in werkelijkheid uit zal zien.

In onze studio ontwikkelen en programmeren we jouw vuurwerkshow. Hierbij maken we gebruik van geavanceerde 3D-visualisatie, waardoor de weergave op locatie vrijwel identiek is aan de 3D-modellering.

Daarnaast verstrekken we gedetailleerde technische productietekeningen, zowel in 2D als in 3D, om het proces compleet te maken.

Een veilige show

Een veilige show staat bij ons voorop, daarom bekijken we met uiterste precisie de afsteeklocatie en de omgeving ervan. Zo weten we zeker dat we de juiste locatie hebben en het publiek op een veilige afstand van de show kan genieten. Tijdens de op en afbouw en gedurende het afsteek moment zijn er altijd Kiwa gecertificeerd pyrotechnici aanwezig.

Vuurwerkshows in de buitenlucht moeten voldoen aan verschillende veiligheidsafstanden. Voor grootschalig semi-professioneel en professioneel vuurwerk zijn veiligheidsafstanden van minimaal 40 meter in een straal rondom de afsteeklocatie vereist.

Vergunning

Voor het houden van een vuurwerkshow op een specifieke locatie is een vergunning nodig. PyroWorks neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het aanvragen van deze vergunning. Het is essentieel om rekening te houden met de aanvraagtermijnen voor deze vergunningen.

Voor een vuurwerkshow met een hoeveelheid tot maximaal 200 kg consumenten- of semi-professioneel vuurwerk, en/of 20 kg Pyrotechnische Speciale Effecten (PSE), is het vereist om een melding in te dienen met een aanvraagtijd van 14 dagen. Indien u van plan bent een show te organiseren met een grotere hoeveelheid vuurwerk, is het noodzakelijk om toestemming voor ontbranding te verkrijgen. Deze aanvraag dient ten minste 14 weken voorafgaand aan de geplande datum van de show te worden ingediend.

Neem gerust contact op met onze Pyroniers. Zij kunnen het juiste advies geven over het type show en welke vergunning het meest geschikt is voor jouw event.