Geluidsarm / ECO Vuurwerk

Duurzaamheid in de lucht: onze geluidsarme & ecovriendelijke vuurwerkshows.

We make the beat go silence!

Geluidsarm Vuurwerk

Het schouwspel van kleuren die zich uitspreiden in de lucht door krachtige explosies is prachtig, maar soms is er een verzoek van de opdrachtgever of een vereiste van de omgeving om een vuurwerkshow te presenteren met minimale geluidsoverlast. PyroWorks biedt oplossingen om een verbluffende vuurwerkshow te realiseren die geluidsarm is, in reactie op deze behoeften.

Zelfs bij het gebruik van geluidsarm vuurwerk kunnen we een net zo indrukwekkende vuurwerkshow creëren als met traditioneel vuurwerk, zij het met aanzienlijk minder explosief geluid. Dit soort vuurwerk is zeer geschikt voor locaties in de buurt van natuurgebieden, plekken waar veel dieren verblijven, of evenementen waar kleine kinderen aanwezig zijn.

Onze experts bij PyroWorks zullen met jou overleggen om een geluidsarm concept te ontwikkelen voor een adembenemende stille show, volledig afgestemd op specifieke wensen en binnen het beschikbare budget. PyroWorks regelt alle vereiste vergunningen voor het vuurwerk en zorgt voor afstemming met relevante overheidsinstanties en betrokken partijen. Vanaf het allereerste voorstel tot het laatste moment van opruimen, is PyroWorks dé geschikte partner voor het verzorgen van jouw volgende vuurwerkevenement.

Pyroworks makes the beat go silence!

Ecologisch verantwoord Vuurwerk

Ook binnen de vuurwerksector is er een sterke focus op duurzaamheid, zowel intern als extern. In samenwerking met Nederlandse importeurs en buitenlandse leveranciers heeft de industrie verschillende vuurwerklijnen ontwikkeld die een lagere milieu-impact hebben dan traditionele vuurwerkproducten.

Bij de verbranding van vuurwerkeffecten kunnen schadelijke stoffen vrijkomen, zoals metalen, koolstofmonoxide en stikstof. De trend van de afgelopen jaren laat zien dat veel leveranciers ons de mogelijkheid bieden om over te stappen op ecologische producten die aanzienlijk minder belastend zijn voor het milieu.

Naast het reduceren van schadelijke stoffen wordt er ook aandacht besteed aan andere aspecten van het product, zoals de verpakking, eventuele beschermkapjes en het verminderen van het gebruik van plastic. Al deze genoemde elementen worden herzien en aangepast om een meer duurzaam product te realiseren.

Wilt u meer weten over onze ecologische shows? Neem dan contact op met een van onze Pyroniers, wij vertellen u graag alle ins & outs over deze duurzame vorm van vuurwerk.

Je krijgt wat je ziet

Zelfs zonder daadwerkelijk vuurwerk af te steken, zijn we vandaag de dag in staat om onze klanten vooraf een realistische indruk te geven van hoe de vuurwerkshow er in werkelijkheid uit zal zien.

In onze studio ontwikkelen en programmeren we jouw vuurwerkshow. Hierbij maken we gebruik van geavanceerde 3D-visualisatie, waardoor de weergave op locatie vrijwel identiek is aan de 3D-modellering.

Daarnaast verstrekken we gedetailleerde technische productietekeningen, zowel in 2D als in 3D, om het proces compleet te maken.

Een veilige show

Een veilige show staat bij ons voorop, daarom bekijken we met uiterste precisie de afsteeklocatie en de omgeving ervan. Zo weten we zeker dat we de juiste locatie hebben en het publiek op een veilige afstand van de show kan genieten. Tijdens de op en afbouw en gedurende het afsteek moment zijn er altijd Kiwa gecertificeerd pyrotechnici aanwezig.

Vuurwerkshows in de buitenlucht moeten voldoen aan verschillende veiligheidsafstanden. Voor grootschalig semi-professioneel en professioneel vuurwerk zijn veiligheidsafstanden van minimaal 40 meter in een straal rondom de afsteeklocatie vereist.

Vergunning

Voor het houden van een vuurwerkshow op een specifieke locatie is een vergunning nodig. PyroWorks neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het aanvragen van deze vergunning. Het is essentieel om rekening te houden met de aanvraagtermijnen voor deze vergunningen.

Voor een vuurwerkshow met een hoeveelheid tot maximaal 200 kg consumenten- of semi-professioneel vuurwerk, en/of 20 kg Pyrotechnische Speciale Effecten (PSE), is het vereist om een melding in te dienen met een aanvraagtijd van 14 dagen. Indien u van plan bent een show te organiseren met een grotere hoeveelheid vuurwerk, is het noodzakelijk om toestemming voor ontbranding te verkrijgen. Deze aanvraag dient ten minste 14 weken voorafgaand aan de geplande datum van de show te worden ingediend.

Neem gerust contact op met onze Pyroniers. Zij kunnen het juiste advies geven over het type show en welke vergunning het meest geschikt is voor jouw event.